събота, 10 декември 2011 г.

Спомени за д-р Йордан Дяков - Акушер-гинеколог


                    1929г.-2006г.

СПОМЕНИ ЗА д-р ДЯКОВ специалист акушер гинеколог, през 1956 г. до 2005  г. в град СЛИВЕН

Вие имате възможността да прочетете публикациите извадени от архивите на вестник  „Сливенски новиви”, в който  доктор Дяков още тогава направи изказвания, но  прокуратурата трябва да  се вникне в истиността. Прокуратурата тогава вестници не четеше, нито и интернет използаше, на нея и бяха по-важни парите които и дават, а не съдбата на един специалист, който е дал много за прирастта на Сливен. Нямаше жена да не потърси доктор Дяков за проблемите си и той да не и помогни, въпреки че тогава законите на комунизма бяха сурови. Той беше доктора, който извади от патологията захвърлена  бремена жена и я спаси с детето, но за това получи отрова от д-р Митков, която той не погълна благодарение на неговата медецинска сестра, която му събори чашата с кафето и той не можа да я изпие, но стресиран от случая лежа в Раднево. Той  спаси родилка във влака и детето, когато турците сложиха бомба  в тунела на  гара Бухово. Вие  това прочетете и истината разберете как прокуратурата благородниците унищожава, а мутрите с парите уважава и сега в същия дух продължава!!!


ГИНЕКОЛОГЪТ Д-Р ЙОРДАН ДЯКОВ: ПОМАГАЛ СЪМ НА ВСЯКА ВТОРА ЖЕНА В СЛИВЕН



http://www.sliven.net/web/sl_delo/2003/41/statia.htm

-      ИМА ОПАСНОСТ ДА НИ ОТНЕМАТ БОЛНИЦАТА
- ИМА ПРИРАСТ В РАЖДАЕМОСТА В СЛИВЕН


-       Ремонтирахме сградата на “полските общежития” в кв. “Сините камъни”. От примитивните условия, които заварихме, направихме болница. Работихме там осем години, след което решихме да построим нова сграда. Купихме мястото на търг и започнахме строежа сами с моя син. Вложихме всички спестявания, които имахме, ипотекирахме двата апартамента, но парите все още не достигаха. Решихме, че трябва да потърсим съдружник. Тогава синът ми се обади на един свой познат, който е бизнесмен, собственик на цех за пластмасови бутилки. Казва се Ибрям Мустафов. Съгласи се и за една година построихме болницата. Стана много хубава и луксозна. Започнахме работа с отлични лекари, като доктор Кузманова, д-р Марчева, д-р Дичева, д-р Спасова, д-р Караиванов и др.
След известно време се появи законът за здравната каса и започнахме работа с нея. Тогава се установи една измама от съдружника ни. По принцип ние със сина ми Валентин Дяков притежаваме 60% от сградата, а той 40%. Без наше знание обаче той е прехвърлил 35% от името на сина ми за себе си. Така неговите проценти станаха седемдесет и пет, а нашите двадесет и пет. Сега водим дела, за да докажем, че подписът на сина ми е бил фалшифициран. Беше обжалвана и сега ще има друго дело. Голяма е опасността да ни отнемат цялата болница. Към него се присъединиха двама лекари, на които сигурно е обещал някакви дивиденти. Дано да успеем да спечелим и истината да излезе наяве. Снаха ми, която е медицинска сестра, и синът ми вече не работят в болницата, защото са уволнени от него. Много ми е трудно, понеже всъщност само аз работя. Вече съм над 70 години. Почти нямам никакво свободно време.
Интересно е, че допреди две години ражданията в България бяха спаднали значително. Докато напоследък се наблюдава прираст, който се усеща и в четирите болници на Сливен.

САГАТА
За цинизма  от държавата и съдебната система и още нещо

Преди време, когато д-р Дяков беше жив  сливенски вестник публикуваха отвореното писмо на Ибрям Алиев Мустафов под заглавие "Истината за болницата на д-р Йордан Дяков"
Длъжен съм да отговоря, защото няма да бъда спокоен пред себе си и няма да си простя пред хилядите сливенски граждани, които прегърнаха каузата и застанаха зад мен, ако не отговоря на откровеното безсрамие, което стой от казаното от Ибрям Мустафов.
Отговорът на Ибрям Мустафов е изцяло манипулативен като се състои от няколко фрагмента истина, гарнирани с полуистини и откровени лъжи.
Едно от твърденията на Ибрям Мустафов гласи следното:"след въвеждане в експлоатация на болничното заведение, вътрешната ревизия показа, че вложените от д-р Дяков и сина му Валентин средства възлизат едва на 5 % от общата стойност на строителството…" Каква е тази вътрешна ревизия, установила такова процентно съотношение на вложенията в строителството? Кой я извърши? Назначената от Ибрям Мустафов счетоводителка. Какво доверие може да й се има? Тази болница не е възникнала на празно място. Тя е работила и преди започването на строежа и е оборудвана по съответния начин и завоювала много широк кръг от пациенти. Строежът на новата сграда започнахме през ….. 2000 г., а Ибрям Мустафов се включи едва през август 2001 г. Общоизвестен факт е, че стойността на едно търговско предприятие се определя от съвкупността на всички права, задължения и фактически отношения, включително фирма, търговско име, личен и професионален авторитет на лекарския персонал, клиентела, като последните компоненти са особено важни при оценката на едно лечебно заведение - търговско дружество. Всички те притежават стопанска ценност към трети лица, породени са от определена търговска експлоатация и са обхванати от неориентираната дейност на предприемача. Защо в такъв случай Ибрям Мустафов днес хвърля твърдението за обидните 5 %, след като неколкократно в хода на преговорите помежду ни е признавал пред мен и в присъствието на моите адвокати, че реалният ми принос е от 150 000 до 200 000 лева?
По повод твърденията, че са изповядани едновременно сделките по прехвърляне на дялове от капитала на Медицински център "Св. Димитър" и от капитала на Специализираната АГ-болница "Св.св. Константин и Елена" мога още един път категорично да заявя, че както аз, така и синът ми Валентин Дяков сме подписвали договори за прехвърляне на дялове от капитала
/ след смъртта на д-р ДЯКОВ делото за доказване на подписите е спечелено/, само на Медицински център "Св. Димитър" ООД на 13.12.2001 г. Що се отнася до прехвърлянето на 175 дяла, представляващи 35 % от капитала на Специализираната АГ-болница "Св.св.Константин и Елена" от Валентин Дяков на Ибрям Мустафов, такова не е било осъществявано по изисквания от закона ред нито на 13.12.2001 г., нито на друга дата. Не сме могли да атакуваме по-рано тази "сделка", защото не е имало как да знаем за нея преди общото събрание на болницата, проведено на 29.11.2002 г., на което Ибрям Мустафов заяви, че притежава 75 % от капитала. "Нека да оставим съдебните органи да работят нормално…"- призовава Ибрям Мустафов. Това също звучи цинично, защото именно Ибрям Мустафов и неговите защитници правят всичко възможно за забавяне на процеса. Достатъчно е да се посочи само отлагането на съдебното заседание на 19 ноември т.г., когато едновременно се оказаха болни /?/, както Ибрям Мустафов, така и двамата му адвокати. Отдавна е известно, кой има полза от протакането на съдебните процедури. "За гражданите на Сливен е по-важно друго…,-заявява Ибрям Мустафов" и сипе куп уверения, че "най-модерната болница в града по акушерство и гинекология "Св.св.Константин и Елена" работи и ще продължава да работи и ще осигурява най-добро и висококачествено обслужване". Въпреки уверенията към гражданите на Сливен и дори още преди да изпрати отговора си в местната преса, Ибрям Мустафов на 14.11.2003 г. замени болницата за апартамент в гр.Търговище, а на 09.12.2003 г. входира във фирмения регистър на Сливенски Окръжен съд и заявление за преместване на седалището на фирмата също в гр.Търговище. Така че, преценете сами, сливенски граждани, дали да дадете вяра на подобни обещания.

                             Jivko Jelev Bachvarov

Няма коментари:

Публикуване на коментар